O Românie de neratat. Un tărâm sălbatic și fermecător.

România este țara europeană poziționată la porțile Orientului. Vizitând România, poți gusta câte puțin dintr-o mulțime de arome culturale. Un tărâm cu o istorie de peste două milenii, România oferă turiștilor o multitudine de contradicții. Orașele moderne sunt la doar câteva ore de localități care par rupte din evul mediu. Iar în mijlocul Munților Carpați, găsești sate ale căror locuitori păstrează cu sfințenie modul de viață, tradițiile și credințele strămoșilor lor. De la Carpați, până la Marea Neagră și Delta Dunării, România este o întindere de o frumusețe sălbatică.

Natura în formă pură.

Pentru cei care sunt în căutarea naturii nealterate de civilizație, România este probabil una dintre ultimele țări est-europene unde există regiuni vaste unde omul nu şi-a lăsat amprenta. Munții Carpați, care ocupă o treime din teritoriul României, găzduiesc peste 400 de rezervații naturale, cu nenumărate specii de plante și animale. Pasionații aventurilor în natură pot alege dintr-o multitudine de activități: drumeții, biking, echitație, rafting și alpinism, printre multe altele. Poți de asemenea să schiezi în stațiuni montane moderne cum ar fi Sinaia sau Poiana Brașov. Un alt loc inedit pe care nu trebuie să-l ratezi este Delta Dunării. Acolo trăiesc sute de specii rare de păsări, inclusiv pelicanul negru. Iar cele peste 160 de specii de pește fac ca expedițiile de pescuit să fie întotdeauna un succes.

Castele, vampiri și tradiții antice.

Transilvania este probabil cea mai misterioasă regiune a României. Casa legendarului Vlad Țepeș, cunoscut și ca Dracula, Transilvania este faimoasă pentru castelele impunătoare, arhitectura gotică și nenumăratele obiective turistice. Călătorii au ocazia să viziteze aici singura cetate medievală din Europa care este încă locuită - Sighișoara. România are însă și alte regiuni demne de vizitat, cum ar fi Bucovina și Moldova. Bucovina este o oază de spiritualitate creștin-ortodoxă autentică. Aici găsești mănăstiri pictate unice în lume. Cea mai vestită este Mănăstirea Voroneț (1487), considerată o capodoperă a artei bizantine.

Soare și petreceri la malul Mării Negre

Malul Mării Negre se întinde pe o distanță de zeci de kilometri, iar turiștii se pot bucura de nisipul fin al plajei în peste 15 stațiuni, faimoase pentru petrecerile organizate pe plajă întreaga vară, cum este cazul elegantei stațiuni Mamaia. Pe lângă distracție și soare, turiștii pot vizita și obiective turistice cu însemnătate istorică. Constanța și Mangalia, principalele orașe de pe coasta Mării Negre, au fost colonii ale Greciei antice, sub denumirea de Tomis, respectiv Callatis. Cele două orașe poartă încă multe urme ale vechiului imperiu și sunt presărate cu ruine și mărturii ale unei istorii fascinante.