Litoralul Mării Negre. Distracţie și soare din plin.

Malul Mării Negre este o destinație populară în timpul verii. Plaja întinsă ademenește turiștii cu un nisip fin și petreceri care durează întreg sezonul. Turiștii pot alege dintre 15 stațiuni care oferă câte ceva pe gustul fiecăruia, de la un bronz perfect, până la sporturi nautice și distracție până la răsărit. Dar farmecul litoralului românesc nu stă numai în divertisment, ci și în comorile culturale presărate la tot pasul, cum ar fi numeroasele monumente antice grecești. Mai mult, aici poți găsi centre de sănătate și frumusețe faimose în întreaga lume.

O salbă de plaje.

Litoralul românesc se întinde pe mai mult de 70 de kilometri. Cele mai populare stațiuni sunt Mamaia, Eforie, Neptun, Jupiter, Saturn și Mangalia. Pentru că se află atât de aproape unele de altele, turiștii aleg deseori să facă ceva nou și să viziteze o nouă locație în fiecare zi.

Mamaia este cea mai mare și elegantă dintre stațiuni. Pe lângă plaja încăpătoare și generoasă în nisip fin și scoici, în Mamaia găsești și hoteluri luxoase, baruri exotice și restaurante excepționale. A doua ca mărime, Eforie este faimoasă pentru coasta înaltă și pentru băile cu nămol de la Lacul Techirgiol. Vestită pentru centrele de frumusețe este și Mangalia, unde pot fi vizitate ruine ale Greciei Antice și un hipodrom unde turiștii pot lua ore de echitație. Jupiter și Saturn sunt printre stațiunile ceva mai noi și moderne, alături de Neptun, mărginit de o pădure feerică și de două lacuri.

Moștenirea grecilor și romanilor.

Rămășițe ale Greciei Antice și ale culturii romane pot fi văzute la tot pasul pe coasta românească a Mării Negre. Coloniștii greci au construit aici orașe-port prospere în secolul al VI-lea î.Hr., cele mai cunoscute fiind Histria, Tomis și Callatis. Tomis este Constanța de astăzi, unul dintre cele mai mari porturi din Europa. Callatis a devenit Mangalia, un oraș frumos și modern.

Nici moștenirea romană nu a fost pierdută. În Constanța, poți vizita un complex roman vast, cu mozaicuri fermecătoare, ruine ale fostelor băi publice și ateliere. Muzeul de Arheologie din Mangalia găzduiește o colecție valoroasă de obiecte antice. De asemenea, în Mangalia pot fi obervate în întreg orașul ruinele zidurilor și coloanelor construite de coloniștii greci.

Sănătate și tinerețe.

Litoralul Mării Negre este vestit pentru leacurile miraculoase ce pot fi găsite aici. Turiștii români și străini vin pentru a trata diverse afecțiuni cum ar fi artrita, reumatismul, boli ale sistemului nervos și multe altele. Faimoase sunt și centrele de frumusețe din Eforie și Mangalia, unde se fac tratamentele de reîntinerire "Gerovital" și "Aslavital". Nămolul folosit în aceste tratamente miraculoase este cules din lacurile sărate de pe litoral.