Carpații. Munți de aventură și distracție.

Munții Carpați formează un arc imens, care acoperă 31 la sută din suprafața României. Carpații înseamnă sute de kilometri de frumusețe naturală nealterată de civilizație, peisaje de vis și o abundență de floră și faună. Pe lângă minunile naturii, Carpații României sunt cunoscuți pentru satele izolate pitorești și pentru orașele medievale care așteaptă să fie descoperite. În plus, poți alege dintr-o grămadă de aventuri grozave. Iubitorii naturii pot face drumeții pe jos sau cu bicicleta sau se pot îmbarca pe trasee 4x4, pot observa natura sălbatică sau pot alege să exploreze munții călare. Nici pasionații schiului nu sunt lăsați deoparte. Iarna, stațiuni de schi moderne precum Poiana Brașov și Sinaia te așteaptă pentru o porție de distracție extremă.

O explozie de frumusețe și diversitate.

Frumusețea sălbatică a Munților Carpați este protejată de numeroase parcuri naționale și naturale. Cele mai impresionante sunt parcurile din Apuseni, Călimani, Ceahlău, Retezat și Piatra Craiului. Aici nu numai că vei găsi specii rare de plante și animale, dar și obiceiuri, meșteșuguri și o arhitectură locală fidelă tradiției.

Diversitatea formelor de relief și biodiversitatea sunt cu adevărat excepționale. Dealurile verzi, peșterile subterane, defileele spectaculoase și lacurile vulcanice sunt doar câteva dintre elementele naturale care uimesc milioane de turiști în fiecare an. Mai mult, cu puțin noroc, turiștii pot zări în drumeții animale și plante pe cale de dispariție, cum ar fi ursul brun, lynxul, bizonul european, vulturul imperial, liliacul carpatin sau floarea de colț.

Aventuri pe alese.

Munții Carpați sunt ideali pentru experiențe outdoor. De la plimbări liniștite pe cărările pajiștilor alpine, până la drumeții printre lacurile glaciare, turiștii se pot bucura de activități pe gustul fiecaruia. De asemenea, munții sunt străbătuți de trasee pentru ciclism, iar cei pasionați de echitație pot străbate potecile călare. Nu în ultimul rând, poți observa specii rare de păsări sau poți studia plantele pe cale de dispariție.

Turiștii pot alege dintr-o mulțime de activițăți și destinații. De exemplu, poți vizita Peștera Scărișoara din Munții Apuseni, adâncă de aproape 50 de metri și vestită pentru stalagmitele de dimensiuni impresionante. În Parcul Național Călimani, poți admira relieful vulcanic neobișnuit în timpul unei plimbări călare. Cei care iubesc adrenalina, pot opta pentru o aventură de rafting pe Crișul Repede sau pe Bistrița. Sau pot face o drumeție în Retezat, o cetate de piatră, presărată cu peste 80 de lacuri glaciare și colorată de mai mult de 300 de specii de flori.

Oameni și locuri care sfidează timpul.

Carpații și împrejurimile găzduiesc orașe medievale și așezări pitorești locuite de comunitățile de sași. Printre cele mai frumoase orașe sunt Brașov și Sibiu. Farmecul medieval păstrat aici de-a lungul secolelor atrage un număr mare de vizitatori pasionați de turismul cultural. Cei care vor să cunoască modul de viață tradițional din regiune, pot vizita sate săsești precum Viscri. Localnicii sunt prietenoși și dornici să le ofere turiștilor mese delicioase și povești despre istoria și tradițiile locurilor.