Orașe românești pe care trebuie să le vezi.

Bucuresti
este capitala României și unul dintre cele mai mari orașe din Uniunea Europeană. Bulevardele largi, magazinele cochete, cafenelele și clădirile superbe în stil Belle Epoque i-au căpătat în trecut denumirea de "Micul Paris". Bucureștiul este un oraș vibrant în care nu te poți plictisi. Pentru o porție de bogăție arhitecturală, trebuie să faci o plimbare pe Calea Victoriei, cel mai vechi (1692) și fermecător bulevard al orașului. De-a lungul Căii Victoriei găsești multe dintre simbolurile Bucureștiului: Palatul Cantacuzino, Piața Revoluției, Ateneul Român, sediul CEC, Circul Militar și Muzeul Național de Istorie. Însă unul dintre cele mai impresionante obiective turistice din București este cu siguranță Palatul Parlamentului. Construit pe vremea comunismului, Palatul Parlamentului, cunoscut în trecut drept "Casa Poporului", este o construcție colosală, a doua cea mai mare clădire administrativă din lume după Pentagon.
Brasov
se află la trei ore de București, la marginea fascinantei Transilvania. Înconjurat de culmile Munților Carpați, Brașov este un oraș medieval fermecător, care abundă în construcții cu o arhitectură gotică, barocă și renascentistă. Pe lângă obiectivele turistice cu însemnătate istorică, turiștii se pot relaxa în puburi și se pot plimba pe străduțe cu magazine pe toate gusturile. Principalele obiective turistice ale Brașovului sunt Biserica Neagră, Piața Sfatului, Biserica Sfântul Nicolae și Cetatea. Biserica Neagră este cea mai mare biserică gotică de la est de Viena. Numele îi este dat de zidurile întunecate care au supraviețuit unui incendiu devastator în 1689. În Brașov, turiștii se pot înghesui și pe cea mai îngustă stradă din Europa, Strada Sforii. În apropiere de Brașov se află mănăstirile-cetate Harman și Prejmer, datând din secolul al XIII-lea. La un pas de Brașov se află și Poiana Brașov, o stațiune de schi de renume mondial.
Sighisoara
este o cetate medievală construită în secolul al XV-lea, perfect conservată până în zilele noastre. Situată în inima Transilvaniei, Sighișoara îi transportă pe turiști înapoi în timp prin pasaje înguste medievale și pe străzi pietruite. Pentru o priveliște de vis, trebuie să urci în unul dintre cele nouă turnuri ale cetății. Sighișoara face parte din Patrimoniul UNESCO și este locul de naștere al lui Vlad Țepes, cunoscut și ca legendarul Conte Dracula. Conacul lui Dracula este doar unul dintre nenumăratele obiective turistice din Sighișoara. Alte puncte de interes sunt Biserica din deal (cu fresce vechi de cinci sute de ani), Casa Venețiană (construită în secolul al XIII-lea) și Biserica Mănăstirii (faimoasă pentru altarul baroc). La un pas de Sighișoara poți vizita un alt obiectiv care face parte din Patrimoniul UNESCO: satul sas Biertan, unde se află una dintre cele mai impresionante biserici fortificate din Transilvania.
Constanta
este cel mai mare port din România și unul dintre cele mai mari din Europa, situat la intersecția mai multor rute maritime comerciale. Cu o istorie de peste 2.500 de ani, Constanța este descrisă în legendele antice grecești ca locul unde a aterizat Iason după ce a găsit Lâna de Aur. Astăzi, Constanța este un oraș modern, care merită explorat pentru comorile sale culturale și arheologice. Aici găsești edificii istorice, nenumărate ruine grecești și romane, cazinouri și muzee. Mai mult, Constanța se află la un pas de majoritatea stațiunilor turistice de pe litoral. Însă turiștii nu se plictisesc nici aici, pentru că orașul are o viață de noapte vibrantă, cu multe baruri, cluburi, cabarete și restaurante în aer liber. Principalele obiective turistice sunt Piața Ovidiu, mozaicurile romane, Farul Genovez, Cazinoul și Casa cu lei. Nu în ultimul rând, în apropiere de Constanța se află podgorii faimoase și sate pitorești.